Om Lelle

 
Lennart ”Lelle” Sjöholm - en av Musiksveriges mest kända doldisar.
.
Under en lång följd av år har Lelle varit inblandad i mycket av det som rört svensk populärmusik. Artistlistan där han har arrangerat och producerat har hundratals namn både inom och utanför Norden.
.
Evie Tornquists skivor "Mirror" och "Come on ring those bells" nominerades för Grammy Award i USA. Båda var arrangerade och producerade av Lelle. När Andrae Crouch vann Grammy Award för "I´ll be thinking of You", deltog Lelle som arrangör. Eurovisionen och svenska schlagerfestivaler utgör ett stort kapitel i de musikaliska memoarerna. Under 20 år var han inblandad i elva vinnarlåtar och ytterligare ett 50-tal bidrag som arrangör.
.
De flesta av oss minns säkert när Carola slog igenom med "Främling" och när hon vann med "Fångad av en stormvind" åtta år senare. Lelle var där, inte bara som arrangör utan också som en av de fyra i kören.
.
Det är inte lätt att finna en etablerad artist som Lennart inte samarbetat med. Beviset på hans framgång är mängder av guld-och platinaskivor, inte bara i Norden utan bl.a. också USA och Australien.